- 21. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set705
Nutella er ret beset et brand, et registreret varemærke, så man kan ikke bare bruge ordet i sine opfindelser eller tiltag. Dog bruges ordet i folkemunde. Og det tænker jeg ikke Ferrero brokker sig over ift. reklameværdien. Men det er jo egentlig en Nutella, som vi skal lave her. Egentlig er det en Ganache – med ristet hasselnødder. Så cremen kan bruges til alverdens kage-ting-og-sager.
Personligt synes jeg det er svært at konkurrere med Nutella brandet – specielt hvis du køber ind i større mængder ved grænsen. Køber man Nutella i danske supermarkeder, bliver du flået. Og så er vi faktisk ved at være der, hvor det godt kan betale sig at lave sin egen. Med den hjemmelavede nutella, ved du hvad du får af ingredienser i maden. Nutella brandet har jo alverdens tilsætningsstoffer. Kan du leve med disse? Jeg synes der er en karakteristisk smag ved den originale Nutella, som kan være svær at konkurrere med.
Du får her en nem, lækker og billig opskrift på en Nutella/nøddecreme. Du kan altid “gun” op på kvaliteten af din chokolade = bedre smag, men så følger prisen også med.
En billig plade chokolade til 7 kroner, 1 dl fløde til 4 kr, en håndfuld hasselnødder til 5 kr lidt smør til 3 kr. Portionen kan laves billigt og autentisk.
Skal du lave en luksusudgave, skal du have nogle store hasselnødder fra Piemonte og en god chokolade. Så kan du få en virkelig lækker nøddecreme.

Nøddecreme
Ingredienser
- 50 g hasselnødder
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- 50 g blødt smør
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 190º varmluft og find alle ingredienserne frem.
- Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og smid dem i ovnen. Giv dem ca. 7-8 minutter. Til de er gyldne.
- Gnid skallerne af hasselnødderne i et rent viskestykke og afkøl nødderne lidt.
- Blend hasselnødderne i en minihakker eller foodprocessor, til konsistensen er som groft mel.
- Hak chokoladen, og kom den i en skål med hasselnøddemelet.
- Varm fløden op i en kasserolle til den når kogepunktet (pisk, pisk med piskeris!), og hæld den herefter over chokoladen i skålen.
- Rør chokoladen glat (se nedenstående billeder).
- Tilsæt smør skåret i mindre stykker. Rør videre.
- Rør godt, indtil chokolade og smør er smeltet og blandingen er blank og homogen.
- Hæld din hjemmelavede nutella på ét stort eller flere mindre glas med låg, og sæt den på køl indtil servering.
Tip til opskriften





Velbekomme.
ingredienser
Du vil måske også kunne lide
